Rockfestari Naamat 2020

Suomen ainoat virtuaalifestivaalit – ”Vaikea selittää, helppo kokea!”
360 virtual tour | Graafinen suunnittelu | Konseptointi | Livestream | Tapahtumatuotanto | Valokuvaus

Kun koronavirus osui tuulettimeen keväällä 2020, Suomen festivaalikesän uskottiin olevan pilalla. Lähes kaikki tapahtumanjärjestäjät laittoivat lapun luukulle ja käynnistivät erilaisia tukikampanjoita kulujen kattamiseksi. Naamat on taatusti Suomen omalaatuisin festivaali, jonka liput myydään vuosittain loppuun sekunneissa. Asiakkaalle ei tullut kysymykseenkään luovuttaa kansainvälisen pandemian jyllätessä. Keksittiin uusia, konkreettisia tekoja, joilla festivaalit voitaisiin järjestää. Ja kappas, Noveltive valikoitui kumppaniksi “tekemään ihmeitä”.

Mitä teimme?

  • Mahdollisimman aito festivaalielämys, jossa yleisö pystyi perinteiseen tapaan valitsemaan, mitä haluaa kokea.
  • Virtuaalisen toteutuksen mahdollistavat uudet elementit asiakaskokemukseen.
  • Kolme esiintymislavaa artisteineen ja juontoineen, live-lähetyksinä toteutettuna.
  • 360-Virtual tour -tekniikalla toteutettu elämys käyttäjähallinnallisesti maksumuurin takana. IT-kehitysprojekti jossa kansainvälisesti toimiva Virtual Tour -alusta muokkattiin vastaamaan asiakkaan tarpeita.
  • Tapahtuma-alueen 360-kuvaaminen etukäteen, sekä seitsemän kameran live-monikameratuotanto kolmessa eri lokaatiossa.

Mittava live-tuotanto vaati paljon virtuaalifestivaalin konseptointia, valmistelua ja teknistä kapasiteettia. Poikkeusajan festivaaleille osallistui etäyhteydellä lipun ostaneita kävijöitä peräti 250. Todellisuudessa osallistujamäärä on 5–10-kertainen sillä “varjonaamoja” vietettiin ympäri Suomea kaveriporukoissa kotipihoissa, puistoissa ja mökeillä. Käytännössä moni osallistui täysin uudenlaiseen tapahtumakokonaisuuteen tukeakseen rakastamaansa festivaalia, mutta hämmästyi virtuaalifestivaalin autenttisuudesta. Noveltive valikoitui virtuaalifestivaalin toteuttajaksi uniikin konseptisan ansiosta.

Katso videolta kooste, mitä saatiin aikaan!

Katso video

Asiakaspalaute

“Vaikka Naamat-festivaalin meininkiä voisi kuvata melko erikoiseksi ja ainutkertaiseksi, näkemyksemme Noveltiven kanssa kohtasivat saumattomasti. Projektin aikana järjestävä organisaatiomme sai kokea, että Noveltivelta tuntuu onnistuvan kaikki ja juuri proaktiivinen kehittäminen oli se, mitä kaipasimme tänä poikkeavana kesänä. Noveltiven ammattilaisten kanssa on miellyttävää asioida ja tulen ehdottomasti suosittelemaan Noveltivea kumppaniksi myös ystäville ja tuttaville tapahtuma-alalla!”

Noveltive on joukko rautaisia ammattilaisia, jotka eivät hätkähdä haasteista. Voin lämpimästi suositella ja harkitsemme konseptin toisintamista myös tulevissa yrityksemme tapahtumissa.”

Erkka Kinnunen

IT-vastaava, Rockfestari Naamat

Lisää refejä