Waltari

Global Rock -albumin julkaisukeikka pandemia-aikana
Graafinen suunnittelu | Livestream | Videotuotanto

Waltari on suomalainen crossover-metallia soittava yhtye, joka on 80-luvulta lähtien raivannut tietä kotimaiselle metallimusiikille Euroopassa. Waltarin kansainvälinen fanipohja on vankka ja koronaviruksen myötä yhtye ei halunnut jättää kuulijoitaan hiljaisuuteen, suoratoistopalveluiden varaan, vaan päätti julkaista uuden albumin – etäyhteyksin.

Mitä teimme? 

 • Huolellinen tutustuminen aiemmin toteutettuihin live-lähetyksiin ja -alustoihin.
  “Tehdään paremmin, laadukkaammin ja vaikuttavammin kuin muut.”

 • Keikkakokonaisuuden konseptointi, suunnittelu ja toteutus monikameratuotantona.
  Jokaisen biisin live-leikkaus tuli olla biisin fiilistä tukevaa toimintaa. Ei mitä tahansa naksuttelua valintapainikkeilla.
  Settilistaan tutustuttiin kuuntelemalla sitä viikkotolkulla.
 • Maksumuurin järjestäminen: 
  Edullinen, mutta maksullinen lippu keikan live-streamiin sekä jälkitallenteeseen.
 • 9 kameran monikameratuotanto, live-lähetyksen ohjaus, huolellisesti suunniteltu ajolista kappaleisiin, valosuunnittelu.
 • Ennakkoon kuvatut haastattelut, otteita yhtyeen musiikkivideoilta sekä tarkoitusta varten toteutettuja videot. Näitä käytettiin inserteinä kappaleiden väleissä ja ajettiin lähetykseen kappalekohtaisesti myös haluttuihin hetkiin live-kuvan päälle.

Korona-pandemia pysäytti esiintyvien artistien liiketoiminnan keväällä 2020. Waltarin pirtaan ei sopinut hiljentyä, vaan yhteistyössä Noveltiven kanssa yhtyeelle suunniteltiin ja toteutettiin uuden albumin julkaisukeikka etäyhteydellä. Videokuvan laatu oli prioriteetti ja tilaajan laatuvaatimukset olivat korkeat. Näihin Noveltive pystyi vastaamaan. 

Etäyhteydessä vuorovaikutustilanne keikkayleisön kanssa on haastava ja poikkeuksellinen. Projektissa konseptoinnin osuus oli iso. Haluttiin tehdä aiemmin nähtyjä stream-keikkoja laadukkaampaa jälkeä ja välittömämpi yhteys fanien kanssa. Stream-lähetyksissä esimerkiksi hiljaiset hetket artistien vaihtaessa tai virittäessä  soittimia biisien välissä ovat tavallisia keikkoja kiusallisempia. Nämä korvattiin etukäteen tuotetuilla videotervehdyksillä ja esimerkiksi kappaleen alkuintroon sopivilla videomateriaaleilla. Lopputulos oli henkeäsalpaavan tiukka rymistely. Kaasu pohjassa alusta loppuun.

Noveltive suunnitteli tapahtumakokonaisuuden etäyhteydellä ja tuotanto toteutettiin yhdeksän videokameran, ohjaajan, apuohjaajan, kahden kuvaajan sekä valomiehen voimin maineikkaissa äänenlaadustaan kiitetyn G Livelabin tiloissa. 

  Katso video

  Lisää refejä